Beklimming toren Kasteel Sterkenburg

Namens het Weteringgenootschap nodigt Klaas Soethout onze verenigingsleden uit voor een bezoek op kasteel Sterkenburg op maandagavond 28 mei 2018 met Alex van Helsdingen (een der eigenaren) kan dan de toren beklommen worden, die uitzicht geeft over het Langbroekerweteringgebied, dat na 1122 ontstond door ontginning.

Later voeren de Krommerijnders over de Langbroekerwetering naar Utrecht. Jelle van Helsdingen (eveneens eigenaar) zal vertellen over de historie van het kasteel en over schrijver Kneppelhout. Deze heeft op Sterkenburg gewoond en onder pseudoniem Klikspaan publiceerde hij “Studententypen”, daarin beschreef hij in twaalf typen zijn medestudenten met al hun gewoonten en eigenaardigheden. Deze uitnodiging gaat naar meerdere verenigingen.

Vanuit onze vereniging kunnen een aantal leden mee. Deelnemers komen om 19.45 uur samen op de Sterkenburgerlaan nabij kasteel Sterkenburg. Aanmelden per mail bij: ellieoudeheuvel1@gmail.com of per telefoon: 06-11482109. Deelname gaat op volgorde van aanmelding, vol is vol!.

Maandag 28 mei 2018
Kasteel Sterkenburg
De lezing begint om 19.45 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *