De archeologische- en historische geheimen van de Kaapse Bossen

Iedereen kent de Utrechtse Heuvelrug als een uitgestrekt bosgebied waar je plezierig kunt wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden maar dat er in de bossen ook archeologische en historische overblijfselen te zien zijn, is veel minder bekend.

Let op: Zaterdag 13 oktober, 17 november en 24 november zijn volgeboekt. 

Grafheuvels komen u misschien nog wel vaag bekend voor maar er valt veel meer te zien, zoals  ijssmeltwaterdalen, oude wegen en kerkepaden, karresporen,  grens- en perceel afscheidingen, bos- en akkerwallen, gronden van raatakkers (zgn. celtic fields), eikenhakhoutpercelen etc. Iedere periode en gebruik heeft hier in de afgelopen eeuwen z’n sporen achter gelaten.

Onder deskundige leiding van een archeoloog en 2 gespecialiseerde gidsen willen we u hier kennis mee laten maken.

Zaterdag 24 november om 13.30 uur ontvangen wij u graag met een kop koffie/thee in de orangerie van het Landgoed de Ruitenberg, Maarsbergseweg 6, Doorn. We starten dan met een inleiding en een korte vragenronde (30 min) om vervolgens het bos in te gaan voor een rondwandeling (2 uur) langs de diverse items waarbij ter plekke verder uitleg gegeven wordt.

Praktische gegevens:

  • Wandelschoenen
  • Kosten 2 euro pp ter plekke te voldoen
  • Aanmelding en vragen: Frits van der Leije, fvanderleije@gmail.com
  • Aanmelden en deelname: in volgorde van aanmelding (groepsgrootte is max. 30, bij overschrijving wordt er een nieuwe groep geformeerd en een nieuwe datum geprikt)
  • Na inschrijving ontvangt u een routebeschrijving en vanuit de duurzaamheidsgedachte bevelen wij carpoolen of de fiets aan als vervoermiddel naar de orangerie

Deze unieke excursie is een gezamenlijk initiatief van het Team Erfgoed van de Gemeente Heuvelrug, de Vereniging Natuurmonumenten locatie Kaapse Bossen en de Historische Kring Tussen Rijn en Lek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *