5 oktober: Monumenten-wandeling Bunnik

De gemeente Bunnik omvat een groot aantal beschermde monumenten, waarbij we natuurlijk direct denken aan omvangrijke monumenten zoals Oud-en Nieuw Amelisweerd, Beverweerd en de forten Vechten en Rhijnauwen.

Maar naast deze rijksmonumenten komen er in de gemeente Bunnik ook nog zo’n 60-tal gemeentelijke monumenten voor, waarvan circa 25 monumenten in de kern Bunnik. Bij deze gemeentelijke monumenten kan het gaan om bijvoorbeeld woonhuizen, boerderijen en begraafplaatsen. Maar ook om slechts een kapberg, bakhuisje of onderdeel van een woning zoals een gevelsteen.

Tijdens onze wandeling lopen we langs bekende en minder bekende monumenten in de kern Bunnik. Ook letten we op de ontwikkelingsgeschiedenis van het dorp en omgeving.

We maken eerst een rondje in de dorpskern Bunnik en gaan dan via de Kromme Rijn, Niënhof en Hakswetering terug naar ons beginpunt. Aansluitend kunnen we koffie drinken in het Wapen van Bunnik. De totale afstand zal niet meer bedragen dan 4 km.

Aanvang en start wandeling

10.00 uur op de parkeerplaats bij de oude dorpskerk van Bunnik, Kerkepad 2. Terug tussen 11.30 en 12.00 uur.

Aanmelden

Het maximum aantal deelnemers is 15. Aanmelden graag per e-mail bij Aletta van Embden: a.g.van.embden@casema.nl. Tel. 030-6567325

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *