Excursie landgoed Maarsbergen

Op zaterdag 23 maart 2019 is er een excursie naar landgoed Maarsbergen. Landgoed Maarsbergen omvat ruim 400 hectare bos, natuur en landschap en ruim 20 gebouwen. Onderdeel van het landgoed is de Historische Buitenplaats Maarsbergen.

Een complex van historisch gebouwde en groene monumenten, in zijn geheel aangewezen als Rijksmonument.

Het landgoed is meer dan 125 jaar in bezit van de familie Godin de Beaufort. Jonkheer Karel Antoni kocht het landgoed in 1882. Het kasteel wordt nu bewoond door de derde, vierde (van der Goes-Petter) en vijfde (van der Goes) generatie nazaten.

De bedoeling is dat we om 10.00 uur verzamelen in de werkschuur. Daar krijgt u koffie en taart.

Om 10.30 uur start de rondleiding op het landgoed, koetshuis, park, oranjerie, kasteel (buitenzijde) met mooie verhalen over verleden en heden verteld door enthousiaste gidsen. De rondwandeling is 12.15 uur afgelopen.

We kunnen met maximaal 40 personen terecht. U moet zich dus wel aanmelden. Dat kunt u doen via mail: norma.han@casema.nl of per telefoon: 0343-591568 (b.g.g. graag inspreken en uw telefoonnummer noemen)

De kosten bedragen voor leden € 5,-, niet-leden betalen € 7,50. Graag ter plekke (en liefst gepast ) te voldoen aan een van de bestuursleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *