De Tweede Wereldoorlog in Houten, ’t Goy, Tull en ’t Waal & Schalkwijk

2020 is het jaar dat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd en het is 80 jaar geleden dat wij door de Duitsers werden bezet. De impact van de oorlog en de bezetting is in dit gebied veel groter geweest dan men in eerste instantie zou denken.

De gevechten in de meidagen van 1940, de inundaties, het evacueren van de gehele bevolking, de steeds verdergaande invloed van de Duitse bezetter op het dagelijks leven, de Jodenvervolging en de bombardementen en beschietingen zorgden voor veel onzekerheid en angst over de toekomst. Niemand wist hoe lang het zou duren, hoeveel slechter men het nog zou krijgen of wie er wel en wie er niet te vertrouwen was.

Met name in de laatste acht maanden, als de geallieerden steeds verder oprukken en het oorlogsgeweld ook dit gebied bereikte, beleeft menig inwoner angstige momenten.

Het boek voert u terug naar die tijd. In woord en beeld geeft het een aangrijpende beschrijving van het leven in het gebied dat we tegenwoordig gemeente Houten noemen. Toen voornamelijk platteland met enkele kleine dorpen, nu een gebied met stedelijke invloeden waar 50.000 inwoners hun thuis hebben en hier wonen in vrede en vrijheid. Voor de meesten van hen is dat de gewoonste zaak van de wereld; zij zijn – gelukkig maar – niet anders gewend.

De Tweede Wereldoorlog in Houten, ’t Goy, Tull en ’t Waal & Schalkwijk telt 144 pagina’s, is gebonden in een harde kaft en geschreven door Otto Wttewaall die meerdere publicaties op zijn naam heeft.

De winkelprijs is € 24,95. Leden van de Historische Kring kunnen het boek bestellen en ontvangen daarbij € 4,95 korting. Voor buiten de gemeente Houten wordt u verzocht 5 euro verzendkosten toe te voegen.

U kunt het bedrag overmaken op rekeningnr. NL19 INGB 0006 5763 75 t.n.v. Houten 40-45, met vermelding van uw adres.

Bestel hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *