Symposium ‘Het onzichtbare zichtbaar maken’

Dit jaar vieren we 900 jaar afdamming van de Kromme Rijn te Wijk bij Duurstede. Deze afdamming zorgde ervoor dat de broeklanden in het zuiden van de provincie Utrecht konden worden ontgonnen. 

Op vrijdagmiddag 9 september wordt in Theater Calypso in Wijk bij Duurstede een symposium gehouden. Tijdens een symposium wordt het nieuwe boek ‘De dam bij Wijk en het Kromme Rijngebied in de middeleeuwen’ feestelijk gepresenteerd in aanwezigheid van burgemeester Meerts van Wijk bij Duurstede.

Daarnaast vertellen een aantal auteurs over de situatie rond het jaar 1000 en de gevolgen van de dam in het Kromme Rijngebied. De sprekers zijn historisch geograaf prof. dr. Hans Renes, archeoloog drs. Jan van Doesburg en sociaal geograaf dr. Ad van Bemmel. Diverse onderwerpen komen aan bod, waaronder het landschap en de bewoning van het gebied, maar ook de ontwikkeling van ontginning, waterstaat, infrastructuur en organisatiestructuren van deze regio in de middeleeuwen. Tot slot gaan we met elkaar in gesprek over de betekenis van het verleden op hedendaagse vraagstukken rondom gebiedsontwikkeling.

Deelname aan het symposium kosteloos, maar aanmelden is verplicht. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Datum: vrijdag 9 september 2022
Tijd: 14:00 (inloop vanaf 13:15) – 17:00 uur
Locatie: Theater Calypso in Wijk bij Duurstede

Dankzij de grote belangstelling is het symposium inmiddels volgeboekt. Het RAZU heeft wel een reservelijst waarvoor geïnteresseerden zich nog kunnen aanmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht + 12 =