Activiteiten

Regelmatig organiseren we lezingen, excursies, fietstochten of iets anders. Bekijk hier de aanstaande evenementen. Heeft u een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@tussenrijnenlek.nl.

De dam bij Wijk en het Kromme Rijngebied in de middeleeuwen

Datum: 6 oktober 2022
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Calypso, Wijk bij Duurstede

Op donderdagavond 6 oktober 2022 houdt ons lid Ad van Bemmel in Theater Calypso in Wijk bij Duurstede een lezing naar aanleiding van het dan net verschenen boek ‘De dam bij Wijk en het Kromme Rijngebied in de middeleeuwen’. In dat boek heeft hij een hoofdstuk geschreven over de ontginning van het Kromme Rijngebied dat is getiteld: ‘Bedijken, afdammen, verkavelen en ontginnen’.

Excursie Buren

Datum: 22 oktober 2022
Tijd: 14:00 - 16:00

Op zaterdag 22 oktober zal een kleine excursie worden gehouden in het stadje Buren onder leiding van 2 stadsgidsen. Reservering is vereist (maximaal 30 personen) en de kosten zullen € 7,50 per persoon edragen. Gedurende anderhalf uur wordt u rondgeleid door het stadje en zullen o.a. Lambertuskerk, molen en Marechausseemuseum aan de orde komen. Let op de nieuwsbrief die we regelmatig rondsturen.

De Ster van Bethlehem

Datum: 29 november 2022
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: De Toekomst, Langbroek

Sterrenkundigen hebben verschillende verklaringen voor het verschijnen van een opmerkelijke ster aan de hemel tijdens de geboorte van Jezus. Maar het historische spoor terug leidt niet tot een eenduidige datering. Er is iets mis, maar wat? Zoals de raadselachtige verschijning van de Wijzen.

Wat waren dat voor figuren en waar kwamen ze precies vandaan? Of … moet je de Bijbel juist niet lezen als een historische reportage en heeft de evangelist misschien een heel andere bedoeling met dit verhaal?

Sterrenkundige Niek de Kort neemt ons mee op deze wonderlijke zoektocht. De lezing vindt plaats in Dorpshuis “De Toekomst”, Prinseplein 3, Langbroek. U bent welkom vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20 uur.

Lid worden
Voor € 25,- per jaar bent u lid van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek. Bekijk de voordelen van het lidmaatschap.
Word lid