Home > Publicaties > Books > Wijk bij Duurstede

Historische Reeks deel 6

De hofsteden Abcoude (1270-1664), Woudenberg (1368-1648) en de leenhof van Simon en Hendrik van Haarlem (1388-1650).

Historische Reeks deel 9

De Lekdijk van Amerongen naar Vreeswijk is een van de belangrijkste rivierdijken van ons land. 

Historische Reeks deel 14

In ‘De wederopbloei van Wijk’ doet Wim van Amerongen verslag van de immense verandering van Wijk bij Duurstede sinds de jaren zestig. Hij vangt in woord en beeld de essentie van het armoedige, verpauperde stadje van amper vierduizend inwoners. Hij praat met boeiende, spraakmakende mensen.

Historische Reeks deel 15

Het buitengebied van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek zit vol verhalen. Met lijnen die vaak rechtstreeks naar Wijk lopen. Zo denderde de stoomtram de stad binnen over een rails waarmee Cothen, Langbroek en Wijk – toen al – aan elkaar waren gesmeed.

Historische Reeks deel 16

In dit rijk geïllustreerde boek herleeft het oude Wijk. Met ontroerende verhalen over het populaire zwembad in de rivier en verdwenen cafés. En met de levensverhalen van Wijks laatste bierbrouwer en Anna Udo. Deze krasse vrouw stierf in het harnas als oudste kastelein van het land, kort voor haar honderdste verjaardag.

Historische Reeks deel 17

Het boek vertelt over het driestadrechten­ project dat in 2015 en 2016 in de drie middeleeuwse rivierstadjes Rhenen, Wijk bij Duurstede en Vianen is uitgevoerd