Wat doen wij?

De Historische Kring Tussen Rijn en Lek is een vereniging die zich richt op de toekomst, met de volle aandacht voor het verleden van het Kromme-Rijngebied. De vereniging bestaat sinds 1966 en heeft als doelstelling iedereen die interesse heeft in deze streek en haar geschiedenis met elkaar in contact te brengen en de kennis over het gebied uit te breiden en te verdiepen. De Historische Kring Tussen Rijn en Lek heeft ongeveer 550 leden.

Interesse in de geschiedenis van het Kromme Rijngebied?

Bent u geïnteresseerd in de historie van het Kromme Rijngebied? Dan bieden we u uitstekende mogelijkheden om u daarin te verdiepen en daarvan te genieten. De vereniging informeert haar leden over de rijke geschiedenis van het gebied door middel van:

Lezingen

Circa zes keer per jaar organiseren we afwisselend in de drie Kromme Rijngemeenten Wijk bij Duurstede, Bunnik en Houten een lezing over een historisch onderwerp.
Lees meer

Exposities

Jaarlijks worden er kleinschalige exposities georganiseerd. Deze worden voornamelijk gehouden in het Oude Station van Houten.
Lees meer

Excursies

Meerdere malen per jaar gaan we naar interessante historische plaatsen binnen en buiten de Kromme Rijnstreek. Eenmaal per jaar is er een grote excursie naar een interessante bestemming.
Lees meer


Publicaties

Vier maal per jaar het tijdschrift maken we het tijdschrift “Het Kromme Rijngebied”. Daarnaast hebben we een eigen boekenreeks onder de naam “Historische Reeks Kromme Rijngebied”;
Lees meer

Werkgroepen

De vereniging stelt haar leden in staat om in groepsverband actief bezig te zijn met de streekgeschiedenis. Dat kan o.a. in de werkgroepen:

Overig

De vereniging is incidenteel actief in educatieve geschiedenisprojecten voor de jeugd of publiceren we artikelen in kranten. Buiten officieel verenigingsverband weten onze leden elkaar ook te vinden om te werken aan gemeenschappelijke projecten. Daar waar nodig en mogelijk bieden we ondersteuning.

Meewerken aan deze vereniging?

Voor functioneren van de vereniging en het uitvoeren van de activiteiten zijn diverse mensen actief. Iedereen die meedoet maakt daarbij gebruikt van zijn of haar eigen kwaliteiten en zijn of haar eigen kennis en kunde in de tijd die men er zelf aan wilt besteden. Vanwege de continuiteit van de vereniging is het belangrijk dat er regelmatig nieuwe mensen zich aanmelden en de bestaande bestuurs-, commissie- of redactieleden ondersteunen. Wilt u ook meewerken aan deze prachtige vereniging?
Lees dan hier verder