TRAP-route Houten

Bezoekers aan de TRAP route Houten in 2020
Bezoekers aan de TRAP-route gemeente Houten

De TRAP route Houten is een van de 44 archeologische wandel- en fietsroutes die in Nederland zijn uitgezet. In de provincie Utrecht gaat het om twee routes: Lage Vuursche (route 13) en Houten (route 37).

TRAP staat voor Toeristisch Recreatief Archeologisch Project en brengt de bezoeker langs archeologische monumenten of plaatsen die een cultuurhistorische waarde hebben. Het initiatief is aan het begin van deze eeuw ontstaan. De TRAP route Houten bestaat uit een noordelijke route door Houten en ’t Goy (19 km) en een zuidelijke route door Schalkwijk en Tull en ’t Waal (17 km). Gezien de lengte van de tocht, spreken we in Houten over een fietsroute.

De TRAP route Houten is voorzien van kunstwerken die helaas niet overal meer aanwezig zijn. De geschiedenis van deze plek is echter niet veranderd. De originele route is beschreven in het boekje: ‘Houten, Het kasteel, de put en het paard’. ISBN 90 76046 26 3. Sinds die tijd zijn diverse wegen in Houten door de tweede nieuwbouwtaak verdwenen en verschenen. Hieronder kunt u de TRAP-route volgen, voorzien van de laatste stand van zaken. Het is ingedeeld in zes hoofdstukken